Wat doet Vrij op Weg ?

Vrij op weg gaat over het onbeperkt jezelf kunnen zijn. Niet alleen jij als zijnde jij, maar ook jij in de maatschappij. Als mens leef je niet alleen maar met en voor jezelf, maar ook met en voor anderen. Vooropgesteld, jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Hoe dan ook heb je altijd met andere mensen te maken. Familie, vrienden, kennissen, collega’s, mensen die je random tegenkomt in de winkel, op straat, op vakantie, kortom, overal en altijd zal je te maken hebben met interactie met andere mensen. Leuke mensen, mensen die je liefhebt en graag dichtbij je wil houden, maar ook mensen die je liever niet in je omgeving heb. Mensen die bijvoorbeeld je grenzen overschrijden, negatief zijn of oneerlijk.

In de omgang met anderen heb je altijd te maken met communicatie. Zowel verbaal als non verbaal, zowel bij het vertellen als het  luisteren. 

Communicatie is niet voor iedereen even makkelijk en vanzelfsprekend. Vooral als het gaat om het omgaan met ‘negatieve’ communicatie. Maar ook als het gaat om het aangeven van je grenzen, of het aankaarten van iets dat je dwars zit. Bovendien heb je tegenwoordig niet alleen te maken met face to face communicatie, maar ook met communicatie via online middelen zoals de mail en whatsapp. Online communicatie is enerzijds makkelijk en efficiënt, anderzijds, door dat gemak, kunnen juist onduidelijkheden en misverstanden ontstaan. 

Wanneer je moeite hebt met (bepaalde vormen van) communicatie en vooral zodra je dit nu zou willen verbeteren met welk doel dan ook, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Voorbeelden hiervan zijn het leren aangeven van je grenzen, eerlijk durven zijn ook al is dat niet leuk voor de ontvanger, nee kunnen zeggen. Maar ook als je beter wilt leren luisteren en doorvragen omdat je bijvoorbeeld de relatie met je partner, familielid of met vrienden wil verbeteren.

Het kan ook zo zijn dat je het moeilijk vind om kritiek of ‘negatieve’ feedback te ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een functioneringsgesprek. Of bijvoorbeeld aan kritiek die soms ‘out of the blue’ kan worden gegeven door wie dan ook in je omgeving. Vaak gebeurt het dat dan een negatief gevoel ontstaat of zelfs piekergedachten die dagenlang blijven hangen. Of dat het zelfs wordt ervaren als een negatieve gebeurtenis.

Mocht het zo zijn dat piekergedachten of nare gevoelens zijn ontstaan, dan kan ik je de juiste tools bieden om deze gedachten te leren stoppen en het nare gevoel te laten verdwijnen. Deze tools komen tevens goed van pas bij het omgaan met eventuele toekomstige nare vormen of uitingen van communicatie. Niet alleen het verwerken ervan, maar ook zodat je de communicatie op dat moment in de juiste richting leert te sturen zodat het uiteindelijk een constructief gesprek kan worden. 

Kortom Vrij op Weg helpt jou bij het beter leren communiceren, zowel verbaal als non verbaal, maar ook bij bijvoorbeeld het versturen van tekstberichten. Dit op allerlei mogelijke manieren zoals het aangeven van je grenzen, op de juiste manier vragen te durven stellen en daarbij jezelf te kunnen zijn, voorkomen dat je jezelf wegcijfert, eerlijk en open kunt en durft te zijn en het daarbij omgaan met negatieve zaken die ontstaan door communicatie, maar ook in het beter leren luisteren naar bijvoorbeeld de mensen die er voor jou toe doen. 

Zodra je nu direct aan de slag wil, kun je mij via deze link (Messenger) een bericht sturen zodat je snel aan de slag kunt:  https://www.facebook.com/Vrij-op-weg-361509547260485/ 

Plaats een reactie

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Mirjam van der Veldt Coaching

Coaching voor/tijdens en na plastische chirurgie

Mirjam van der Veldt

Schrijfster | Coach

Vrij op Weg

Liberate Yourself

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag